Black Friday 2018 – Populairste winkels top 10

Waar kochten we vorig jaar het meest met zijn allen? Tijdens Black Friday 2018 liepen de kortingen hoog op en shopten we er met zijn allen in Nederland flink op los. Dat belooft dus ook veel goeds voor Black Friday 2019 op vrijdag 29 november dit jaar. Maar welke winkels waren er nu het meest populair tijdens de editie van vorig jaar? En hoeveel korting gaven ze dan zoal? Hieronder vindt u een overzicht van de top 10 populairste online winkels van vorig jaar. Zo krijgt u een beetje een beeld waar u waarschijnlijk ook dit jaar wel weer op kunt rekenen. Maar ook bij welke winkel u er misschien extra vroeg bij moet zijn omdat het erg populair is. Zo weet u zeker dat u niet achter het net vist bij uw favoriete actie, aanbieding of korting.

De top 10 winkels van Black Friday 2018

  1. MediaMarkt
  2. Bol.com
  3. Wehkamp
  4. Coolblue
  5. Lidl Shop
  6. De Bijenkorf
  7. Nike
  8. Scotch and Soda
  9. BCC
  10. Ziggo

Maar welke acties, kortingen en aanbiedingen hadden ze zoal? En hoeveel dagen duurde de actie? Wij zetten het hieronder voor u op een rijtje per winkel.

MediaMarkt Black Friday 2018

De MediaMarkt Black Friday 2018 actie begon al eerder in de week op maandag, met elke dag een Black Friday dagdeal in aanloop naar het grote spektakel van de vrijdag zelf. Het grote spektakel qua kortingen duurde van Black Friday tot en met de maandag na het weekend (Cyber Monday). In totaal dus 4 dagen spektakel met hoge kortingen die op konden lopen tot maar liefst 50%. Een paar knallers die er tussenuit sprongen:

  • De BOSE soundsport oordopjes van 91,99 euro voor slechts 49 euro.
  • De Fitbit Charge 2 van 119 euro voor slechts 79 euro.
  • Call of Duty Black Ops 4 van 62 euro voor slechts 45 euro.
  • De JBL XTREME van 199 euro voor slechts 123 euro.
  • Diverse kortingen op Apple producten zoals MacBooks, iMacs en iPhones.

Bol.com Black Friday 2018

De Black Friday 2018 Bol.com editie duurde maar liefst 8 dagen. Hij begon al op maandag 19 november 2018 en duurde tot met de maandag een week later (Cyber Monday), namelijk 26 november 2018. Tijdens deze 8 dagen kreeg u flink veel korting. Dat kon oplopen tot ruim 50%. Zo kreeg u bijvoorbeeld 50% korting op de luiers van Pampers, maar waren er ook veel Playstation producten met korting te koop, zoals FIFA 19 voor slechts 39 euro, maar ook xBox, Google Home, laptops, televisies en heel veel huishoudelijke producten kon u met veel korting kopen bij Bol.com op deze Zwarte Vrijdag en de week daar om heen. Bol.com is dus een winkel om al ruim van tevoren in de gaten te houden, want mogelijk beginnen ze in 2019 ook wel weer een paar dagen eerder dan de kortingsdag zelf.

Wehkamp Black Friday 2018

In de top 3 van 2018 kan natuurlijk ook een van de grootste online warenhuizen van Nederland niet ontbreken. We kochten er dan ook flink raak bij Wehkamp.  En dat was niet zo gek, want u kon rekenen op maar liefst 60% korting op heel veel mode voor mannen, vrouwen en kinderen. Maar dat is niet alles, want ook op wonen, slapen, klussen, elektronica en nog heel veel meer kreeg u mooie aanbiedingen waar u uit kon kiezen. In totaal kon u maar liefst 6 dagen genieten van deze acties. Bijna een Black Friday Week bij Wehkamp dus vorig jaar. Wat gaat u nog even scoren zo in aanloop naar de feestdagen? Nog even die nieuwe outfit met korting? In 2018 lukte dat makkelijk. Doet u dat dit jaar ook weer?

Coolblue Black Friday 2018

In 2017 kwam Coolblue met Blue Friday, een week eerder dan Black Friday, maar in 2018 bleef deze Blue Friday week uit. Wel kon u 5 dagen profiteren van zeer mooie aanbiedingen bij Coolblue in 2018. De mooiste elektronica merken gaven korting bij Coolblue, zoals Bose, Sonos, Google, Samsung, Philips, HP en Sony. Voor uw elektronica korting zat u dus helemaal goed bij deze online webshop waar alles in het teken staat van een glimlach. Van de hoge kortingen kregen wij in ieder geval zeker een glimlach en heel veel mensen in Nederland ook. Want we kochten er massaal waardoor deze winkel in de top 10 eindigde van 2018. Ook dit jaar in 2019 verwachten we weer hele mooie Black Friday aanbiedingen waar we van kunnen profiteren met zijn allen. Elektronica nodig aan het einde van het jaar? Wacht dan zeker even tot Coolblue begint met stunten.

Lidl Shop Black Friday 2018

Een supermarkt in de top 10 van 2018? Ja zeker. Bij Lidl Shop kon u de non-food producten met hoge kortingen kopen. Deze liepen hierbij op tot maar liefst 50%. En dit deden we dan ook graag met zijn allen. Zo kocht u bijvoorbeeld een soundbar, robotstofzuiger of een powerbank met 50% korting. In totaal kon u 4 dagen lang profiteren. Het startte uiteraard op vrijdag en liep door tot en met de maandag: Cyber Monday. U kreeg dan geen extra korting, maar dat was ook niet nodig om ruimschoots te kunnen profiteren. We zagen overigens vorig jaar nog wel dat er meer supermarkten aanhaakten met kortingen, zoals de Albert Heijn en Jumbo. De verwachten voor 2019 in deze categorie zijn dan ook weer hoger dan vorig jaar. Extra goedkoop boodschappen doen is ook lang niet gek toch? Daar hebben we allemaal altijd wat aan.

De Bijenkorf Black Friday 2018

De Bijenkorf doet in het Black Friday weekend wel mee met acties, maar ze noemen het geen Black Friday. Ze geven 30% korting op heel veel artikelen onder het mom ‘Sintaanbiedingen’. Uiteraard maakt het ons in Nederland niet uit hoe ze het noemen. De korting bij dit online warenhuis is aantrekkelijk en dus kochten we er flink op los in deze webshop met zijn allen waardoor deze in de top 10 eindigde. U kon in totaal 6 dagen lang van acties en aanbiedingen genieten. Op de maandag (Cyber Monday 2018) kreeg u geen extra korting. We verwachten dit jaar ook weer veel van dit merk als het gaat om korting. Vorig jaar begonnen ze op de woensdag. Misschien dit jaar wel weer? Of nog eerder? We houden het voor u in de gaten.

Nike Black Friday 2018

Als het om sneakers gaat is Nike het populairste in Nederland tijdens de Zwarte Vrijdag week. Vorig jaar profiteerden we dan ook flink bij het merk Nike. De actieperiode duurde 3 dagen en begon op de vrijdag zelf. U kon toen profiteren van 30% korting op de artikelen die al in de SALE waren. Korting op korting dus. Extra leuk! En op de maandag, tijdens Cyber Monday, werd het nog leuker want toen kreeg u 20% korting op de niet afgeprijsde artikelen. Op de nieuwste collectie dus. We kochten van alles: schoenen, trainingspakken, jassen, korte broeken en ga zo nog maar even door. Zit uw favoriete Nike model er tussen dit jaar, zoals de Nike MD Runner 2? Of de Nike Air Max? Nieuwe schoenen nodig aan het einde van het jaar? Wacht dan zeker even op de Nike aanbiedingen tijdens Black Friday 2019.

Scotch and Soda Black Friday 2018

Dit mooie Amsterdamse Nederlandse merk scoorde tijdens 2018 goed. U kreeg namelijk 20% korting op de nieuwste herfst en wintercollectie. En bij Scotch loopt de korting dan direct lekker op. Er werd dan ook flink gekocht. In totaal kon u 4 dagen lang korting pakken: van de vrijdag tot en met de maandag. U had dus het hele weekend om op uw gemak uw nieuwe trui, broek, vest, overhemd, jas uit te zoeken en te bestellen bij dit leuke merk. De verwachtingen voor 2019 zijn dan ook weer hoog. Waarschijnlijk eindigen ze wel weer in de top 10. Gaat u er dit jaar ook (weer) online shoppen?

BCC Black Friday 2018

BCC is al meerdere jaren populair. Het is een van de eerste merken die al snel insprong op de Black Friday hype. Ze geven dan ook al meerdere jaren leuke kortingen op elektronica producten. De kortingen lopen op tot 30% op de mooiste artikelen zoals computers, laptops, tv’s, audio systemen, smartphones, soundbars, koptelefoons. Bijna het hele assortiment is met korting te koop. De actie duurde vorig jaar in totaal 4 dagen en op de maandag kreeg u geen extra korting bovenop de Black Friday korting. Dat mocht de pret echter niet drukken, want alle 4 de dagen kochten we flink bij deze elektronica winkel.

Ziggo Black Friday 2018

Het kon natuurlijk niet uitblijven voordat de Telecom aanbieders ook mee zouden gaan doen met deze actieperiode. Ziggo sprong er als eerste flink op in en was direct erg populair in 2018. U kon een Alles in 1 pakket aanschaffen met internet, tv en bellen voor slechts 29,95 euro per maand tijdens de eerste 6 maanden van uw abonnement. Er waren vorig jaar direct veel mensen die hier gebruik van maakten en de overstap maakten naar Ziggo. De grote concurrent KPN volgde uiteraard ook met een actie en gaf korting op het internet en TV pakket. Maar Ziggo leek vorig jaar toch flink populairder. Welke provider pakt het grootste uit in 2019? Wij houden het voor u in de gaten en zijn erg nieuwsgierig naar welke aanbieder er dit jaar in de top 10 komt. Of komen ze er allebei in?

Wilt u weten welke winkels er in 2019 meedoen? Bekijk dan ons overzicht met alle deelnemende winkels online.