Geschiedenis van Black Friday

Black Friday valt altijd op de dag na Thanksgiving

Thanksgiving is een feestdag in Amerika waarbij de Amerikanen elkaar danken voor al het goede wat ze hebben gedaan en bereikt in hun leven. Thanksgiving valt altijd op de vierde donderdag in november. Deze feestdag is een van de eerste feestdagen in de winter, hierna volgen de kerstdagen en oud&nieuw wat ook groots gevierd wordt met grote feestmaaltijden en veel cadeaus. Omdat de Amerikanen in deze periode allemaal massaal inkopen gaan doen voor de feestdagen, hebben de winkeliers daarop ingespeeld om 1 dag flinke kortingen te geven om ervoor te zorgen dat klanten meer geld uit geven op deze dag.

Bekijk alle Black Friday Deals

Black Friday bestaat al ruim 85 jaar

De naam van deze extreme koopjesdag komt uit de begin periode dat de winkeliers met de prijzen gingen stunten en extreem hoge kortingen gingen geven. In deze periode, rond het jaar 1932, werd alles uiteraard nog bij gehouden met een pen op papier. De boekhouder gebruikte de rode pen voor alle uitgaven en verliezen en de zwarte pen voor de inkomsten en de winst. Omdat de klanten vaak meer geld gingen spenderen op dagen met extreme acties, werd de dag vaak afgesloten met veel winst en dus in de zwarte cijfers. Aangezien de dag na Thanksgiving altijd op een vrijdag is en de winkeliers de dag afsluiten in de zwarte cijfers, wordt deze dag Black Friday wordt genoemd.De laatste jaren stijgen de inkomsten van de winkeliers op Black Friday enorm. Jaarlijks gaan er tientallen miljarden dollars over de toonbank in Amerika op deze ene dag. Elk jaar wordt er weer voor een record aan producten gekocht, dit jaar zullen de getallen ook weer boven die van vorig jaar uitkomen.

Bekijk alle Black Friday Deals

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de leukste acties en alle Black Friday Super deals? Volg ons dan ook op Facebook.