Wat is Black Friday?

Black Friday is altijd op de dag na Thanksgiving.

Dit jaar valt deze dag op vrijdag 23 november.
In Nederland is Thanksgiving geen echte feestdag, maar in Amerika wordt deze dag uitgebreid gevierd op de vierde donderdag in November. De dag na Thanksgiving gaan de meeste Amerikanen al inkopen doen voor de kerst, deze dag wordt Black Friday genoemd. De meeste winkels geven op deze dag flinke kortingen op bepaalde producten, deze kortingen gelden maar 1 dag waardoor de klanten die twijfelen sneller het product zullen kopen en de winkeliers uiteindelijk meer verkopen, meer bekendheid krijgen en meer winst maken.

Bekijk alle Black Friday Deals

Black Friday in het nieuws

De Nederlanders kennen Black Friday voornamelijk vanuit het nieuws. Iedereen kent de beelden wel van rijen mensen die al uren voor de winkel staan te wachten voordat deze open gaat. Degene die als eerste binnen is heeft de meeste kans om de aanbieding nog te pakken te krijgen. Vaak gaat dit gepaard met verdrukkingen en gevechten. Het is ook niet uitzonderlijk dat er in het verleden regelmatig mensen overleden aan de verwondingen van verdrukking of vertrapping door een koopzieke menigte.
Tegenwoordig is het steeds makkelijker (en veiliger) om te profiteren van de speciale aanbiedingen van Black Friday; steeds meer webwinkels doen ook mee met de extreme aanbiedingen op deze ene dag. Hierdoor hoef je de deur niet uit en hoef je ook geen uren in de kou voor je favoriete winkel te staan voor dat ene speciale product voor een spot goedkope prijs.

Black Friday in Nederland

Ook in Nederland wordt de term Black Friday of zwarte vrijdag steeds bekender en steeds meer winkels en webwinkels zorgen dat ze op deze ene dag speciale aabiedingen hebben voor de klanten.
Omdat Black Friday vlak voor de kerst valt, is er veel animo voor goedkope producten. Kerst is in Europa ook een populaire feestdag die gevierd wordt met veel eten en cadeaus, vandaar dat de Amerikaanse traditie van Black Friday ook naar ons toe over waait en daar ook gretig gebruik van wordt gemaakt.

Wil je ook gebruik maken van de beste deals voor je kerstinkopen? Noteer dan deze dagen in je agenda:
Black Friday 2017: vrijdag 24 november
Black Friday 2018: vrijdag 23 november
Black Friday 2019: vrijdag 29 november

Wil je als eerste op de hoogte gehouden worden van de beste deals en de hoogste korting?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en hou deze website regelmatig in de gaten.

Bekijk alle Black Friday Deals

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de leukste acties en alle black friday super deals?
Volg ons dan ook op Facebook.