Green Friday 2024

Daar waar de populariteit rondom Black Friday jaar op jaar verder toeneemt in Nederland is er ook een tegenbeweging gaande: Green Friday Nederland. Jaarlijks gooien we namelijk heel veel kilo’s aan kleding en schoenen weg. Slechts een klein deel daarvan, ongeveer een derde, wordt hergebruikt. Oftewel er komt meer en meer afval. Daarbij is de verwachting dat de hoeveelheid kleding die we met zijn allen produceren en kopen de komende jaren alleen maar verder toeneemt. Een kledingstuk dragen we nog maar een paar keer nadat we deze hebben gekocht en is dan ook bijna een wegwerpproduct te noemen. Hierdoor is Green Friday ontstaan: een groep die juist niet meedoet aan de koopgekte rondom Black Friday. Green Friday is dan ook een dag waarop je vooral niks koopt. Even een dagje niet meedoen aan de koopgekte vol met kortingen, acties en aanbiedingen of goedkope deals. Maar meer bewustzijn voor Fair Fashion; oftewel weten waar de kleding vandaan komt die je koopt, hoe deze is gemaakt, wie het heeft gemaakt, maar ook of diegene daar een eerlijke vergoeding voor heeft ontvangen.

Heeft u geen zin om mee te doen aan de Black Friday deals? Wilt u zich daarvan distantiëren? Dan doet u dus eigenlijk aan Green Friday! Heeft u toch wel iets nodig op het gebied van elektronica, fashion, speelgoed, cosmetica, sieraden of woonartikelen? Dan is dit in november wel een dag waarop u een goede deal kunt scoren. Wij zijn zelf gek op koopjes, en hebben daarom voor u het meest complete overzicht gemaakt.

Green Friday Nederland

Green Friday is in Nederland nog niet zo heel erg bekend, maar de bekendheid groeit de laatste jaren wel langzaam aan. Black Friday is nog steeds een stuk populairder. De meeste zijn toch gek op kortingen tenslotte.

Wanneer is Green Friday?

Green Friday is op dezelfde dag als Black Friday. De komende jaren is Green Friday Nederland dus op:

  • Green Friday 2019 was op vrijdag 29 november
  • Green Friday 2020 was op vrijdag 27 november
  • Green Friday 2021 was op vrijdag 26 november
  • Green Friday 2022 was op vrijdag 25 november
  • Green Friday 2023 was op vrijdag 24 november
  • Green Friday 2024 is op vrijdag 29 november

Deals

Niet van plan om te gaan shoppen, maar bent u toch wel nieuwsgierig? Bekijk dan hier alle Nederlandse deals.