Halloween 2024

Halloween deals 2024

Op 31 oktober is het zover: Halloween. U kunt online profiteren van vele Halloween aanbiedingen dit jaar. Wij hebben de Halloween deals voor u verzameld in onderstaande overzicht. Profiteer direct en klik op het logo van uw favoriete merk of winkel.

Halloween aanbiedingen

Elk jaar zijn er steeds meer en meer winkels en leuke merken die inspelen op Halloween en u een griezelig leuke korting willen geven. Soms gaat het om Halloween producten en kostuums, maar soms is het gewoon een leuke Halloween korting. Wilt u daar van profiteren? Shop dan op tijd en houd ons overzicht in de gaten met de deelnemende winkels rondom deze feestdag. Leuke winkels die eerdere jaren mooie aanbiedingen hadden zijn onder andere: HEMA, Xenos, Ikea, Amazon, BeterBed, Walibi pretpark, Blokker, Zeeman, Lidl, Bol.com.

Wat is Halloween?

Wat is Halloween eigenlijk? Bent u op zoek naar wat meer Halloween informatie? Wat is de Halloween betekenis? Dan bent u hier aan het juiste adres.

Halloween is een feestdag. Een feestdag die ieder jaar valt op 31 oktober en die traditioneel vooral gevierd wordt in de Verenigde Staten (Amerika), Canada, Verenigd Koninkrijk (Engeland) en Ierland. Maar door de jaren heen is het feest ook steeds populairder geworden in andere delen van de wereld. Denk hierbij aan Australië, Azië, Latijns-Amerika en natuurlijk ook Europa, waaronder Nederland en België.

Hoe vieren we Halloween? Op 31 oktober zijn het met name de kinderen die zich verkleden en dan langs de huizen gaan in de buurt die versierd zijn in Halloween stijl met onder andere lichtjes en pompoenen. De bewoners geven de kinderen dan snoep. De jonge volwassenen vieren ook Halloween en gaan dan naar speciale Halloween feesten waar ze zich voor verkleden en schminken om er vaak zo eng mogelijk uit te zien.

Halloween geschiedenis

Halloween komt zoals velen denken NIET uit Amerika. De naam Halloween is namelijk afgeleid van Hallow-e’en. Of beter: All Hallow’s Eva, oftewel de avond voor Allerheiligen op 1 november. In de Keltische agenda loopt het kalenderjaar van 1 november tot 31 oktober. En is 31 oktober dus eigenlijk een soort oudejaarsavond. Dit is dan ook een heidens feest, de katholieke kerk heeft hier later Allerheiligen(avond) van gemaakt. Ierse immigranten hebben deze dag uiteindelijk de oceaan overgebracht naar Amerika waar het flink gevierd wordt op veel plekken.

Tijdens het christelijke feest Allerheiligen worden alle heiligen van de rooms-katholieke kerk herdacht. Deze dag is door de Paus Gregorius IV vastgesteld op 1 november. Op 2 november viert de rooms-katholieke kerk het feest van Allerzielen ter herdenking van alle gelovige gestorvenen. In de rooms-katholieke kerk wordt er dus op 1 en 2 november stilgestaan bij de dood, sterfelijkheid en het laatst oordeel. De voorbereidingen voor deze dagen vinden vaak plaats op Allerheiligenavond. Men bezoekt dan vaak het kerkhof en brand kaarsen ter nagedachtenis aan de overledenen.

Halloween Trick or Treat

Vanaf de 20e eeuw wordt Halloween in eerste instantie in Amerika een feest voor kleine kinderen. De kinderen gaan als spook verkleed en gaan langs de deuren voor een traktatie of een ze dreigen met een grap ‘trick or treat’: geef me iets lekkers of ik neem je te grazen. Hier komt dus de uitspraak trick or treat vandaan.

Later in de 20e eeuw, zo’n beetje vanaf de jaren ’80 neemt de populariteit van het feest toe onder de volwassenen die zich ook gaan verkleden en naar speciale Halloween feesten toe gaan om er zo een leuke dag / avond van te maken.

Halloween Nederland

Halloween in Nederland groeit jaar op jaar aan populariteit. Het startte ooit in de jaren ’80, maar inmiddels zijn er steeds meer feesten en activiteiten in opkomst rondom Halloween Nederland. Vooral op scholen, en in clubs of discotheken worden er thema feesten georganiseerd die in het teken staan van Halloween. De feesten staan dan vaak in het teken van zo griezelig mogelijk verkleed gaan. Waarbij er regelmatig prijzen zijn te verdienen voor het beste kostuum.

Bent u op zoek naar een mooi Halloween kostuum en wilt u daar niet teveel voor betalen? Dat is geen enkel probleem, want er zijn ruim voldoende Halloween kostuum aanbiedingen te verkrijgen in de maand oktober. In welke outfit met accessoires verschijnt u op het Halloween feest bij u in de buurt dit jaar?

Wanneer is Halloween?

De Halloween datum is elk jaar hetzelfde: 31 oktober. Op 31 oktober wordt Halloween gevierd. Dat betekent dus elk jaar dezelfde datum, maar het valt wel elk jaar op een andere dag in de week. De komende jaren is de Halloween datum en dag als volgt:

  • Halloween 2020 was op zaterdag 31 oktober.
  • Halloween 2021 was op zondag 31 oktober.
  • Halloween 2022 was op maandag 31 oktober.
  • Halloween 2023 was op dinsdag 31 oktober.
  • Halloween 2024 is op donderdag 31 oktober.
  • Halloween 2025 is op vrijdag 31 oktober.

Halloween commercieel?

Is Halloween commercieel? Natuurlijk zijn er steeds meer merken en webshops die allerlei Halloween producten aanbieden om daar wat aan te verdienen. Maar als u koopt bij de juiste winkels en webshops dan kunt u vaak profiteren van Halloween aanbiedingen. Halloween valt vlak voor Sint Maarten (11 november), wat ook vaak in het teken staat van langs de deuren gaan om snoep te verzamelen door de kinderen. Maar de Halloween feesten zijn er natuurlijk niet rondom Sint Maarten. Het voelt verder misschien als een dag zoals Valentijnsdag, maar dat mag alles bij elkaar toch de pret niet echt drukken. Het is net wat u er van wilt maken. Er zijn steeds meer Nederlanders die deze feestdag lekker meevieren en zich verkleden in een griezelige outfit en leuke bijpassende accessoires kopen.

Walibi Fright Nights

Eén van de bekendste acties en evenementen rondom Halloween is absoluut de Walibi Fright Night. Tijdens de Fright Nights staat Walibi Holland helemaal in het teken van lekker griezelen. Het park heeft dan diverse scare zones, haunted houses en creepy acteurs die iedereen in het park de stuipen op het lijf jagen. Wilt u er naartoe? Koop dan op tijd uw Walibi Fright Nights Tickets. Soms zijn ze met korting verkrijgbaar. Is Eddie de Clown er dit jaar ook weer bij?

Halloween kostuum

Gaat u naar een Halloween feest? Dan wilt u natuurlijk in een mooi kostuum verschijnen. Wat is uw favoriet? Gaat u voor de gangster lady, zombie cheerleader, zombie non, zombie gevangene, joker, vampier lady, griezelige zus, sexy duivel, ghostbuster, bloederige engel, magere hein lady, ondeugende heks, hongerige wolf, skelet, bloederige bruid, spook van de duisternis, vampier, gekke clown of een andere mooie outfit? Er zijn genoeg mooie Halloween kostuums te koop voor een scherpe prijs. Klik hiervoor op één van de logo’s van de winkels die Halloween aanbiedingen heeft. Dat kan u een hoop geld schelen.