Internationale Vrouwendag

Internationale Vrouwendag korting

Wilt u als vrouw op Vrouwendag shoppen met korting en u zelf verwennen? Dat kan. Wilt u als man de vrouw(en) in uw leven een leuk cadeautje te geven met korting? Dat kan ook. Er zijn diverse leuke winkels en merken die speciale Internationale Vrouwendag aanbiedingen hebben. Wij hebben de leukste Vrouwendag deals zoveel mogelijk voor u verzameld in ons overzicht.

Vrouwendag deals 2024

Direct profiteren van leuke korting? Klik op het logo en profiteer online.

Wat is Internationale Vrouwendag?

Internationale Vrouwendag, is een mooie dag om als man zijnde de vrouwen in uw leven een klein geschenk te geven. Denk hierbij aan uw vrienden, moeder, vrouw, dochter of dochters of vrouwelijke collega’s. U kunt dit doen met een mooie bos bloemen of een klein attent geschenk.

In heel veel landen is International Womensday een echte officiële feestdag. Dit is bijvoorbeeld het geval in: China, Cuba, Laos, Moldavie, Rusland, Nepal, Zambia, Vietnam, Cambodja, Burkina Faso, Azerbeidjan en nog enkele andere landen. In Nederland is dat niet het geval. Deze dag is geen officiele feestdag in Nederland, maar het is wel een dag waarop er allerlei activiteiten worden georganiseerd en waarop er leuk geshopt kan worden met korting.

Maar wat is de achtergrond van Internationale Vrouwendag? Er zit natuurlijk wel wat meer achter dan een leuke kortingsdag qua shoppen of een bosje bloemen voor een belangrijke vrouw in uw leven. Het is een dag waarbij vrouwen internationaal centraal staan. Heel veel landen doen hier aan mee. Het wordt dan ook wel wereldvrouwendag genoemd. Het gaat hierbij met name om de emancipatie van de vrouwen in onze samenleving. Er zijn tenslotte altijd nog verschillen tussen mannen en vrouwen en dat is onnodig. Zo hebben mannen vaak nog een hoger salaris voor dezelfde functie. Werken vrouwen vaker parttime dan mannen en zorgen dat soort zaken ervoor dat het voor sommige vrouwen een stuk moeilijker is om economisch onafhankelijk en zelfstandig te zijn. Internationale Vrouwendag gaat dan ook over gelijke rechten voor iedereen. Ook in Nederland is de gelijkheid er nog lang niet altijd.

Hoe is Internationale Vrouwendag ontstaan?

Elk jaar staan we op 8 maart met zijn allen stil bij Wereldvrouwendag. Dit werd voor het eerst gedaan op 8 maart 1911. Dit werd pas gestart nadat een paar jaar eerder, op 8 maart 1908, vrouwen in New York in staking gingen tegen de slechte arbeidsomstandigheden in de textiel industrie. Hiermee werd het begin van de vrouwelijke emancipatie op gang gebracht. In 1910 werd er door Clara Zetkin tijdens een Internationale Vrouwenconferentie in Kopenhagen gepleit voor een Internationale Vrouwendag op 8 maart van ieder jaar. En zo geschiedde. Een paar jaar later leidde dit onder andere tot een staking in Sint-Petersburg door vrouwen in de textielindustrie. Het groter maken van deze dag duurde vervolgens wel even. Tot het moment in de jaren 60 waarin het feminisme een stuk groter werd. Sinds de 1960’s staat deze Vrouwendag in het teken van opkomen voor de rechten van de vrouwen en het verbeteren van de levenskwaliteit van vrouwen en meiden over de hele wereld.

Pas sinds 1978 is deze dag erkend als feestdag door de VN. Vanaf dat jaar kreeg deze dag ook pas betekenis in ons land.

Wanneer is het Internationale Vrouwendag?

Het is elk jaar op 8 maart Internationale Vrouwendag. Dat betekent dat de datum voor elk jaar bekend is, maar het valt wel elk jaar op een andere dag in de week.

  • Internationale Vrouwendag 2020 was op zondag 8 maart 2020
  • Internationale Vrouwendag 2021 was op maandag 8 maart 2021
  • Internationale Vrouwendag 2022 was op dinsdag 8 maart 2022
  • Internationale Vrouwendag 2023 was op woensdag 8 maart 2023
  • Internationale Vrouwendag 2024 is op vrijdag 8 maart 2024
  • Internationale Vrouwendag 2025 is op zaterdag 8 maart 2025
  • Internationale Vrouwendag 2026 is op zondag 8 maart 2026

Hoe wordt deze dag nog meer genoemd? Er zijn diverse benamingen die aan deze dag worden gegeven, waaronder: dag van de vrouw, wereldvrouwendag, international womensday.

Heb je deze kortingsdag gemist? Niet getreurd, voor je het weet is het bijvoorbeeld Glamour Day of Black Friday.