Vaderdag 2024

Vaderdag aanbiedingen

Direct profiteren van de leukste en beste Vaderdag aanbiedingen 2024? Klik op het logo van uw favoriete winkel en pak direct korting. 

De liefste papa even in het zonnetje zetten doen we tijdens Vaderdag 2024. De kans is groot dat hij u ook dit jaar weer heeft geholpen met klussen, moeilijke uitdagingen, goed advies, veel liefde en leuke grapjes. Dit ene moment in het jaar verdient papa het dan ook om even wat extra aandacht te krijgen van u. Wat geeft u hem dit jaar? Het leukste vaderdag cadeau kunt u vinden met flink veel korting. Wij helpen u op weg.

Vaderdag deals

Bij welke webshops en winkels kunt u terecht voor leuke vaderdag aanbiedingen, kortingen en acties? Wat is nu echt een leuk cadeau voor papa? Is hij gek op klussen of heeft hij nieuwe sokken en ondergoed nodig? Of is hij alweer toe aan een lekker luchtje? Maak het cadeau af met een lieve vaderdagskaart en uw papa kan er weer een jaar tegenaan. Hieronder vindt u een overzicht van de vaderdag winkels die eigenlijk elk jaar een leuke actie hebben. Neem er een kijkje en shop met een leuke korting.

Vaderdag: de beste aanbiedingen

Een vaderdagcadeautje kopen met korting is natuurlijk extra leuk, want zo kunt u met uw budget meer kopen met hetzelfde geld. Het meest populair zijn aanbiedingen op het gebied van audio, gereedschap, sokken, reizen, gadgets, horloges, parfum. Een vaderdag cadeau met korting kopen is elk jaar mogelijk. Er zijn genoeg webshops die leuke aanbiedingen hebben waar u van kunt profiteren. Begin op tijd met shoppen, zodat u het cadeautje op tijd in huis hebt voordat het die ene zondag in het jaar is. Wilt u inspiratie op doen? Bekijk dan de top 10 lijstje die de diverse webshops beschikbaar hebben. Zo slaat u nooit de plank mis voor uw vader. Populaire winkels zijn: Praxis, Bol.com, Coolblue, Happy Socks, Douglas, ICI PARIS XL, MediaMarkt en Wehkamp.

Vaderdag 2024 Nederland

In Nederland is het op zondag 16 juni 2024 weer Vaderdag. Een mooi moment om jouw vader, papa, pap, pa, stiefvader, stiefpapa in het zonnetje te zetten. Gaat u dit jaar voor een ontbijtje op bed? Of gaat u voor vaderdag knutselen met de kinderen? Vaak wordt het knutselen aangevuld met een leuk cadeau voor papa. Wilt u vaderdag ideeën opdoen? Kijk dan bij de diverse webshops die elk jaar leuke aanbiedingen, acties en kortingen hebben. De vaderdag deals zijn erg aantrekkelijk om van te profiteren.

Wanneer is het vaderdag?

Vaderdag is altijd de derde zondag in juni. Hierdoor valt het altijd net even anders qua datum. Wilt u weten wanneer het de komende jaren vaderdag is zodat u uw vader of papa op tijd in het zonnetje kunt zetten? Vaderdag 2020 is al geweest en was dit jaar op zondag 21 juni. Maar wanneer is het de komende jaren? Wij hebben het alvast voor u verzameld, zodat u het de komende jaren niet hoeft te missen en op tijd een cadeautje kunt aanschaffen.

  • Vaderdag 2020 was op zondag 21 juni
  • Vaderdag 2021 was op zondag 20 juni
  • Vaderdag 2022 was op zondag 19 juni
  • Vaderdag 2023 was op zondag 18 juni
  • Vaderdag 2024 is op zondag 16 juni
  • Vaderdag 2025 is op zondag 15 juni
  • Vaderdag 2026 is op zondag 21 juni
  • Vaderdag 2027 is op zondag 20 juni
  • Vaderdag 2028 is op zondag 18 juni

Vaderdag in maart?

Niet overal wordt vaderdag in de maand juni gevierd. In sommige streken zoals in Antwerpen en de Kempen wordt het in maart gevierd. Maar ook in de landen Spanje, Portugal, Italië, Liechtenstein en sommige landen in Zuid Amerika en Midden Amerika. Het is dan op 19 maart. Dit is de sterfdag van Sint Jozef. Hij is de vader van Jezus.

Vaderdag België

Kennen ze ook vaderdag bij onze zuiderburen in België? Ja, zeker. Ze vieren het alleen wel een week eerder, namelijk op de tweede zondag in juni. In België is Vaderdag 2024 dus op zondag 9 juni 2024.

Geschiedenis vaderdag

Hoe is vaderdag eigenlijk ontstaan? We vieren het elk jaar met zijn allen, maar hoe is dat eigenlijk zo gekomen? Daarvoor moeten we terug naar 1909 in Amerika. Moederdag bestond al eerder dan Vaderdag en is daar eigenlijk uit voortgegroeid. Toen Sanora Smart Dodd in Amerika in Washington zat te luisteren naar een moederdagpreek vond ze het eigenlijk gek dat er nog geen vaderdag was. Ze werd namelijk opgevoed door haar vader, omdat haar moeder was gestorven bij de geboorte van hun 6e kind. Haar vader heeft de 6 kinderen vervolgens in zijn eentje opgevoed. Sanora wilde hem daarvoor, toen ze wat ouder was, bedanken en hem laten weten hoe speciaal hij voor haar en haar broertjes en zusjes is geweest.

Maar wat is dan een geschikt moment in het jaar? Omdat Sanora’s vader is geboren in de maand juni koos ze voor een dag in de maand juni. De eerste Vaderdag was op 19 juni 1910. Deze dag werd vervolgens opgepikt door andere dorpen en steden en ook Amerikaanse presidenten waren het met haar eens. Er werd officieel een nationale dag gekozen en er werd opgeroepen om op deze ene dag in het jaar alle vaders eer te betuigen. Het startte in 1926 met een Nationaal Vaderdag comité in New York City. Het duurde nog wel heel wat jaren voordat er ook officieel een presidentiële verklaring werd ondertekend. Dit gebeurde namelijk pas in 1966. Nixon bevestigde dat Vaderdag vanaf dat moment altijd op de derde zondag in juni zal worden gevierd. Een dag om alle vaders, stiefvaders, ooms en grootvaders te eren.

Vaderdag is dus ontstaan uit de motivatie om alle papa’s even in het zonnetje te zetten op 1 dag in het jaar. Er zit geen commerciële partij achter die hiermee is begonnen. Uiteindelijk zijn hier natuurlijk wel merken en winkels/webshops op ingehaakt om op deze dag ook een leuk cadeautje te kopen voor papa.

Het duurde wel even voordat de papadag (zoals die ook wel eens wordt genoemd) echt aansloeg. De moeders deden immers het meeste in het huishouden, waardoor men het wat gek vond dat de vaders ook een dag ‘niks’ hoefden te doen in het huishouden. Tegenwoordig is dat natuurlijk wel anders en doen de vaders en papa’s veel meer in het dagelijkse huishouden.

Kun u geen genoeg krijgen van shoppen met korting? Houd dan onze website in de gaten tijdens Black Friday Nederland.