Green Monday 2024

Heeft u dé kortingsdagen van de afgelopen weken gemist en gingen Singles Day, Black Friday en Cyber Monday aan uw neus voorbij qua aanbiedingen, deals en kortingen? Dan is er nog niks aan de hand. Sinterklaas is net geweest en de Kerst komt er weer aan. Maar waar kunt u nog met flinke korting kopen voor de kerst? Waar moet u zijn voor een lastminute aanbieding? Green Monday biedt u de uitkomst.

Green Monday Deals 2024

Klik op het logo van uw favoriete merk of webshop en profiteer direct van korting.

Wat is Green Monday?

Green Monday is net zoals Black Friday en Cyber Monday ontstaan in Amerika. Dit is dé dag in het jaar waarop er eigenlijk de meeste aankopen worden gedaan voor de kerstdagen die er eind december weer aankomen op 25 en 26 december. Sommige mensen kijken ver vooruit en doen tijdens Black Friday bijvoorbeeld al inkopen voor de kerst. Vaker lukt het ons niet om zover vooruit te kijken en zijn we eind november nog druk met Sinterklaas inkopen doen en denken we na Sinterklaas pas aan de kerst. Ook dan is het natuurlijk leuk om met korting en aanbiedingen uw inkopen te kunnen doen. Hiervoor biedt Green Monday uitkomst.

Green Monday Nederland

Green Monday is in Nederland nog niet zo heel bekend, maar het groeit elk jaar wel weer een beetje. We noemen het ook wel “Groene Maandag”. De meeste aanbiedingen zijn al ingezet tijdens Black Friday. Sommige webshops, winkels en merken trekken hun aanbiedingen door tot aan de kerst, maar vaak niet meer zo extreem als met Black Friday. Toch kunt u flink profiteren van kortingen, zowel in de winkel bij u in de buurt als online. Lang niet alle winkels noemen het specifiek Green Monday aanbiedingen, maar ze hebben wel hele aantrekkelijke aanbiedingen en kortingen. Winkels zoals MediaMarkt, Bijenkorf, Bol.com, Coolblue, Wehkamp, Nike, BCC, ICI PARIS, Douglas en Intertoys zijn winkels waar we graag met korting kopen richting de kerst. Tijdens Green Monday Nederland loont het de moeite om deze webshops te bezoeken en uw inkopen te doen tijdens deze actieperiode. U kunt natuurlijk ook gewoon naar de stad gaan. De grote steden geven er langzaam meer aandacht aan. De verwachting is dat de grootste steden het als eerste oppakken, zoals: Groningen, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Haarlem en Maastricht.

U kunt echt alles kopen in de aanbieding: elektronica, speelgoed, parfum, laptops, smartphones, soundbars, koptelefoons, fashion, schoenen, mode, gereedschap en ga zo nog maar even door. Alles wat leuk is om cadeau te doen onder de kerstboom.

Wanneer is Green Monday?

In 2024 is Green Monday op 9 december 2024. Green Monday valt altijd op een 2e maandag in december. In 2022 was het op de eerste maandag in december nog Cyber Monday. Slechts een week later is het dus al Green Monday Nederland. De Green Monday datum laat zich dus heel makkelijk voorspellen ieder jaar. Om het u makkelijk te maken hebben we de komende edities alvast voor u op een rijtje gezet qua datum.

De komende jaren valt Green Monday Nederland op:

 • Green Monday 2020 was op maandag 14 december
 • Green Monday 2021 was op maandag 13 december
 • Green Monday 2022 was op maandag 12 december
 • Green Monday 2023 was op maandag 11 december
 • Green Monday 2024 is op maandag 9 december

Green Monday tips

Wilt u wel gaan shoppen op deze Groene Maandag in de maand december? We hebben een paar praktische tips voor u op een rijtje gezet

 • Soms zijn er 2 halen, 1 betalen acties, maar dan moet u maar net een 2e nodig hebben. U kunt hiervan profiteren door bijvoorbeeld samen met een vriend of vriendin te gaan shoppen. Dan heeft u altijd iemand die de 2e wilt hebben en kunt u samen de aankoop delen qua prijs, dan wordt het nog goedkoper!
 • Wilt u inkopen doen voor de kerst? Maak dan van tevoren een lijstje met wat u allemaal wilt kopen en voor wie, zo weet u zeker dat u niemand mist en alles in 1 keer kunt kopen, dat handelt maar af en is lekker goedkoop.
 • Heeft u nog cadeaubonnen liggen? Deze kunt u gewoon inwisselen, zo hoeft u nu nog minder bij te betalen. Het voelt bijna als extra korting. Extra leuk shoppen!
 • U hoeft niet alles meteen te betalen. U kunt ook kiezen voor Afterpay. U betaalt dan pas nadat het geleverd is en u heeft besloten om het te houden.
 • Niet alle deals zijn de hele dag geldig. Soms is een deal maar een paar uur verkrijgbaar. Zorg er dus wel voor dat u op tijd profiteert van de Green Monday Deals.
 • Bepaal uw budget vooraf. Shoppen met korting is erg leuk, maar als u van tevoren geen budget vaststelt voor uzelf dan kan het ook uit de hand lopen. Zorg voor een budget en koop gericht waar u naar op zoek was.