Sinterklaas 2024

Zoekt u naar de leukste aanbiedingen, kortingen en cadeautips voor Sinterklaas 2024? Dan zit u bij ons goed. Wij verzamelen voor u de webshops en winkels waar u een Sinterklaas aanbieding kunt krijgen zodat inkopen doen extra leuk is.

Sinterklaas deals 2024

Bij welke winkels kunt u terecht voor een fantastische Sinterklaas deal 2024? Zoekt u naar speelgoed, elektronica, luchtje, parfum, mode, schoenen of een leuke cadeautip? Klik dan op het logo van uw favoriete winkel en profiteer ook direct van een leuke Sinterklaas korting.

Sinterklaas cadeautjes

Zoek je voor Sinterklaas het leukste cadeautje voor een bepaald budget? Bijvoorbeeld Sinterklaas cadeautjes tot 10 euro? Of tot 5 euro? Check dan ook snel de winkels in ons overzicht en zorg ervoor de leukste cadeautjes door Sinterklaas gekocht kunnen worden voor Pakjesavond of als schoencadeautje.

Sinterklaas winkels

We shoppen maar wat graag aan het einde van het jaar. Speelgoed wordt natuurlijk het meeste besteld, maar waar kunt u dat nu goedkoop kopen? Er zijn meerdere winkels waar u terecht kunt. Denk hierbij aan: Intertoys, Bol.com, HEMA, Toysrus, Wehkamp. Maar er zijn nog meer populaire winkels om uw slag te slaan en een Sinterklaas actie te scoren, zoals: Jamin, Xenos, Douglas, BCC, de Bijenkorf, MediaMarkt, Coolblue, ICI PARIS XL, Greetz. Waar gaat u dit jaar uw Sinterklaas inkopen doen online? Hier kunt ook terecht voor uw Sinterklaas Cadeautips 2019.

Aankomst Sinterklaas 2024

Wanneer is de aankomst van Sinterklaas in 2024? De landelijke intocht zal in 2024 zijn in X op zaterdag X november 2024. In 2019 was het Apeldoorn. In 2018 kwam Sinterklaas aan op de Zaanse Schans in Zaandijk, in 2020 kwam hij dus aan de andere kant van ons land en zal Tilburg hem verwelkomen. Uiteraard kunt u ook weer genieten van het Sinterklaasjournaal. Dit start op zaterdag 7 november 2021.

Wist u dat de eerste Sinterklaas intocht in 1888 plaatsvond in Venray? Dit was op 6 december. Wilt u uitrekenen wanneer Sinterklaas aankomt? Dat is altijd de eerste zaterdag na Sint Maarten op 11 november (tevens ook Singles Day).

Pakjesavond

Het Sinterklaasfeest begint natuurlijk op de dag dat Sinterklaas met de Pakjesboot 12 aankomt in ons land. We starten elke avond weer met het zingen van Sinterklaasliedjes en het zetten van onze schoen. De pepernoten liggen elk jaar al veel eerder in de winkel en worden eind november en begin december weer uitgedeeld door de Zwarte Piet. Op 5 december is het hoogtepunt, dan is het Pakjesavond en vieren we de verjaardag van Sinterklaas. En dat betekent weer een heleboel pakjes en cadeautjes voor ons allemaal.

Sinterklaas eten

Tijdens de Sinterklaas weken in ons land gaat het niet alleen om de kleine cadeautjes in de schoenen en om Pakjesavond, we snoepen er ook weer lekker op los met zijn allen. Als eerste denkt u waarschijnlijk aan pepernoten. Deze liggen enkele maanden voordat Sinterklaas in Nederland aankomt tijdens de intocht al in de winkel. En ze zijn er tegenwoordig in allerlei smaken: witte chocolade pepernoten, melk chocolade pepernoten, pure chocolade pepernoten, maar er zijn nog veel meer smaken, zoals cappuccino, mokka, frambozen, koffie, yoghurt, aardbei en nog heel veel meer. Meerdere steden in ons land hebben een speciale pepernotenwinkel waar u de gekste smaken kunt kopen. Zeker het proberen waard als u dat nog nooit heeft gedaan.

Ook de chocoladeletter mag natuurlijk niet ontbreken en is een leuk cadeautje dat we vaak in onze schoen aantreffen als we de volgende ochtend wakker worden nadat we ’s avonds een sinterklaasliedje hebben gezongen. Ze zijn er in allerlei varianten: melk, puur en witte chocolade, maar ze zijn er ook met allerlei mooie versieringen van lekkernij.

Tot slot heb je nog de taai taai, de schuimpjes, de speculaas of marsepein. Ook deze lekkernijen snoepen we massaal tijdens de Sinterklaas periode.

5 december Sinterklaasfeest

Vanaf de aankomst tijdens de landelijke intocht leven we met zijn allen toe naar 5 december. In 2019 valt 5 december op een donderdag. Veel families zullen het Sinterklaasfeest waarschijnlijk vieren op zaterdag 30 november of zondag 1 december om de drukte voor Sinterklaas een beetje te verspreiden. Zo kan hij overal op tijd de cadeautjes brengen met zijn paard en zijn Pieten. In 2019 viel dit weekend samen met het Black Friday weekend.

We vieren het met zijn allen op diverse manieren: met Sinterklaasspellen zoals dobbelen, waarbij er allerlei varianten te bedenken zijn qua spelregels en het nog maar afwachten is met wat voor cadeaus u aan het einde van de avond naar huis gaat.

Of gaat u voor het maken van een surprise met een bijbehorend gedicht voor degene van wie u het lootje heeft getrokken? Dan kunt u uw creativiteit helemaal zijn gang laten gaan. Het Sinterklaasgedicht bestaat uit een leuk rijmsel waarin u iemand wat liefs kunt vertellen of hem een beetje te grazen kunt nemen uit naam van Sinterklaas en de rijmpiet. Vindt u het lastig om een goed gedicht te schrijven? Maak dan gebruik van de rijmwoorden websites die u een handje op weg helpen. Zo voorkomt u een openingszin als ‘Sint en Piet zaten te denken, wat ze jou zouden schenken’.

Of kiest u simpelweg voor een gezellige avond met alleen maar pakjes voor iedereen. Het kan allemaal. In veel gevallen heeft u waarschijnlijk ook wel wat te shoppen. En dat kunt u eenvoudig online doen. U hoeft dan niet in de lange rij te staan in de winkel of speelgoedwinkel bij u in de buurt. Als u het op tijd bestelt dan heeft u het op tijd in huis en scheelt u dat weer een uitje naar de winkel. Door het online te kopen kunt u ook nog eens flink wat geld besparen omdat u makkelijker kunt vergelijken. U kunt makkelijker wisselen tussen diverse winkels en zo meer inspiratie op doen om zo het leukste en beste cadeau te kopen voor Sinterklaas.